Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Pečené Zamilované crème brûlée

Ingredience

250 ml smetany na vaření
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
4 vejce (žloutky)
70 g krupicového cukru
Na posypání
8 lžic krupicového cukru

Popis

Tip: Vejce, respektive žloutky, použijte pokud možno co největší. Toužíte-li po hutnějším krému, dejte jich víc.

Postup přípravy

1

V rendlíku smícháme oba druhy smetany a vanilku. Poté směs ohřejeme na mírném ohni těsně pod bod varu. Odstavíme.

2

Žloutky a cukr utřeme dohusta a dosvětla. Poté je zalijeme ohřátou vanilkovou smetanou a prošleháme, aby se směsi spojily.

3

Vše přelijeme zpátky do rendlíku a na mírném ohni mícháme šest až osm minut nebo tak dlouho, až se směs udrží na zadní straně lžíce. Vše nalijeme do ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 200 ml a vložíme je do hlubší zapékací nádoby nebo pekáče.

4

Do nádoby pak vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky formiček.

5

Pečeme 25 minut nebo do chvíle, kdy crème brûlée zpevní. Poté vyjmeme formičky z pekáče a necháme je přibližně tři hodiny chladit.

6

Každý puding posypte dvěma lžičkami cukru. Pomocí flambovací pistole zkaramelizujeme cukr, aby vznikla křupavá krusta.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do16.03.2025.
Nakoupit online
34h 16m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
Nabídka je platná do16.03.2025.
Nakoupit online
34h 16m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
1 / 2