Recepty Dezerty Pečené Zamilované crème brûlée

Ingredience

250 ml smetany na vaření
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
4 vejce (žloutky)
70 g krupicového cukru
Na posypání
8 lžic krupicového cukru

Popis

Tip: Vejce, respektive žloutky, použijte pokud možno co největší. Toužíte-li po hutnějším krému, dejte jich víc.

Postup přípravy

1

V rendlíku smícháme oba druhy smetany a vanilku. Poté směs ohřejeme na mírném ohni těsně pod bod varu. Odstavíme.

2

Žloutky a cukr utřeme dohusta a dosvětla. Poté je zalijeme ohřátou vanilkovou smetanou a prošleháme, aby se směsi spojily.

3

Vše přelijeme zpátky do rendlíku a na mírném ohni mícháme šest až osm minut nebo tak dlouho, až se směs udrží na zadní straně lžíce. Vše nalijeme do ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 200 ml a vložíme je do hlubší zapékací nádoby nebo pekáče.

4

Do nádoby pak vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky formiček.

5

Pečeme 25 minut nebo do chvíle, kdy crème brûlée zpevní. Poté vyjmeme formičky z pekáče a necháme je přibližně tři hodiny chladit.

6

Každý puding posypte dvěma lžičkami cukru. Pomocí flambovací pistole zkaramelizujeme cukr, aby vznikla křupavá krusta.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3