Recepty Dezerty Pečené Zamilované crème brûlée
Ingredience
250 ml 12% smetany
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
4 žloutky
70 g cukru krupice + 8 lžiček na posypání
Popis

Tip: Vejce, respektive žloutky, použijte pokud možno co největší. Toužíte-li po hutnějším krému, dejte jich víc.

Postup přípravy
1
V rendlíku smícháme oba druhy smetany a vanilku. Poté směs ohřejeme na mírném ohni těsně pod bod varu. Odstavíme.
2
Žloutky a cukr utřeme dohusta a dosvětla. Poté je zalijeme ohřátou vanilkovou smetanou a prošleháme, aby se směsi spojily.
3
Vše přelijeme zpátky do rendlíku a na mírném ohni mícháme šest až osm minut nebo tak dlouho, až se směs udrží na zadní straně lžíce. Vše nalijeme do ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 200 ml a vložíme je do hlubší zapékací nádoby nebo pekáče.
4
Do nádoby pak vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky formiček.
5
Pečeme 25 minut nebo do chvíle, kdy crème brûlée zpevní. Poté vyjmeme formičky z pekáče a necháme je přibližně tři hodiny chladit.
6
Každý puding posypte dvěma lžičkami cukru. Pomocí flambovací pistole zkaramelizujeme cukr, aby vznikla křupavá krusta.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept