Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Formu vymažte máslem a vysypte moukou nebo strouhankou.
V misce vyšlehejte vajíčka s 6 lžícemi vlažné vody a cukrem do pěny.
Přidejte vanilkový cukr, zrníčka z vanilkového lusku a nastrouhanou pomerančovou kůru. Jemně promíchejte.
Mouku s práškem do pečiva opatrně přimíchejte k vaječné směsi.
Hmotou naplňte formu a dejte dort péct asi na 20–30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Hlídejte, aby se piškot při tomto prudkém pečení nespálil.
Korpus nechte vychladnout a cukrářským nožem ho vodorovně rozdělte na poloviny.
V hrnci rozehřejte polovinu mléka. Jakmile začne propublávat, přidejte druhou polovinu mléka, ve které před tím rozmíchejte pudingový prášek.
Míchejte, dokud hmota nezhoustne. Pak ji odstavte a doslaďte cukrem. Jakmile je puding vlažný nebo chladný, rozšlehejte jej s tvarohem.
Během pečení a vaření nechejte povolit mražené maliny. Pokud z nich teče voda, slijte ji. Maliny vmíchejte do krému a krémem plňte korpus. Přiklopte druhou půlkou a pomažte ze všech stran krémem.
Dort dozdobte malinami.