Recepty Hlavní jídla Žampiony s miso marinádou a avokádovou salsou

Ingredience

500 g žampionů (Tesco Grill Master Maxi Mix žampionů)
80 ml rostlinného oleje
2 polévkové lžíce miso pasty
15 ml sójové omáčky
1 stroužek česneku
½ čajové lžičky pepře
Avokádová salsa
1 ks avokáda
60 ml rostlinného oleje
15 ml vinného octa
30 g čerstvé petrželové natě
2 stroužky česneku
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

V misce smícháme rostlinný olej, miso pastu, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a mletý pepř. Vše rozmícháme dohladka. žampiony umyjeme a pořádně osušíme, odstraníme z nich nožičky a hnědý vnitřek. Namočíme je na 10 minut do marinády.

2

Mezitím si připravíme avokádovou salsu. V misce smícháme rostlinný olej, citrónovou šťávu, vinný ocet, nadrobno nasekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, sůl a mletý pepř. Avokádo zbavíme pecky a slupky, dužinu nakrájíme na malé kostky a přidáme do misky. Pořádně promícháme.

3

Žampiony vyndáme z marinády a na rozpáleném grilu je grilujeme 3–4 minuty z každé strany. Podáváme s avokádovou salsou a se zbytkem miso dresinku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3