Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka a necháme je vychladnout.
Maso nakrájíme na kostičky. Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na plátky a cibuli na drobno.
Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli do zlatohnědé barvy. Přidáme houby, maso a smažíme. Směs ochutíme solí, pepřem, kmínem a zamícháme.
Troubu předehřejeme na 190 °C. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme máslem a poklademe do ní kolečka brambor. Brambory lehce osolíme a opepříme. Vajíčka vyšleháme se smetanou.
Na první vrstvu brambor rozetřeme 1/3 smažené směsi, nalijeme polovinou vaječné směsi a poklademe další vrstvou brambor. Brambory opět osolíme a opepříme.
Na druhou vrstvu brambor dáme druhou třetinu smažené směsi, zbytek vaječné směsi, poslední vrstvu brambor, které opět ochutíme solí i pepřem. Vše zakončíme zbylou smaženou směsí, kterou posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
Brambory dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 až 15 minut dozlatova.