Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Brambory si oloupeme a nakrájíme na cca 2–5 mm široké plátky. V pánvi si na cibulce osmahneme na proužky nakrájený uzený bok dozlatova. Rajčata i žampiony nakrájíme na plátky a prokolici rozdělíme na malé růžičky.
Vymažeme si zapékací mísu a skládáme vždy vrstvu brambor, na kterou dáme vždy část uzeného, žampionů, brokolice i rajčat. Každou vrstvu posolíme a opepříme a nakonec vše zalijeme smetanou (zlehka osolenou a opepřenou) a posypeme sýrem.
Mísu přikryjeme poklopem, nebo alespoň alobalem a pečeme minimálně 40 min na 180°C. Pokud by se vám zdálo, že máte mezi brambory po uplynutých 40 min stále dost vody, můžete je klidně odrýt a dopéct podle potřeby.