Recepty Hlavní jídla Zapečené brambory se zeleninou a uzeným

Ingredience

15 dkg uzeného boku bez kosti
1 cibule
½ brokolice
5 rajčat (velkých)
6 žampionů (velkých)
200 ml smetany na vaření
sůl
mletý černý pepř
15 brambor (množství dle zapékací mísy)
15 dkg eidamu (strouhaného)

Postup přípravy

1

Brambory si oloupeme a nakrájíme na cca 2–5 mm široké plátky. V pánvi si na cibulce osmahneme na proužky nakrájený uzený bok dozlatova. Rajčata i žampiony nakrájíme na plátky a prokolici rozdělíme na malé růžičky.

2

Vymažeme si zapékací mísu a skládáme vždy vrstvu brambor, na kterou dáme vždy část uzeného, žampionů, brokolice i rajčat. Každou vrstvu posolíme a opepříme a nakonec vše zalijeme smetanou (zlehka osolenou a opepřenou) a posypeme sýrem.

3

Mísu přikryjeme poklopem, nebo alespoň alobalem a pečeme minimálně 40 min na 180°C. Pokud by se vám zdálo, že máte mezi brambory po uplynutých 40 min stále dost vody, můžete je klidně odrýt a dopéct podle potřeby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3