Zapečené brambory se zeleninou a uzeným

Autor

Eliška S.
Liberec
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0

Autorův příběh

Brambory mají v české kuchyni bezpochyby zasloužené místo. Děláme je snad na všechny možné způsoby, ať už to jsou placky, knedlíky, nejrůznější bramboračky, bramborové saláty nebo třeba halušky. Pozornost si ale také zaslouží zapečené brambory. U nás doma v kuchařce od mé babičky je nespočet různých variací na tenhle jednoduchý a skvělý pokrm. Já se s vámi podělím o můj nejoblíbenější a tím není žádný jiný než ten na zapečené brambory s uzeným a zeleninou. Jde o skvělé skloubení uzeného s čerstvou zeleninou a hříbky. Pokud ale nenajdete doma potřebné suroviny, nezoufejte, do tohoto receptu můžete použít jakoukoliv zeleninu, na kterou máte zrovna chuť a uvidíte, že vykouzlíte opravdu výborný oběd, který vás zasytí a neupoutá na 4 hodiny ke sporáku.

Ingredience

15 dkg uzený bok

1 cibule

brokolice

5 velkých rajčat

6 velkých žampionů

200 ml smetany na vaření

sůl

pepř

15 velkých brambor (množství dle zapékací mísy)

15 dkg strouhaného sýra

Autorův příběh

Brambory mají v české kuchyni bezpochyby zasloužené místo. Děláme je snad na všechny možné způsoby, ať už to jsou placky, knedlíky, nejrůznější bramboračky, bramborové saláty nebo třeba halušky. Pozornost si ale také zaslouží zapečené brambory. U nás doma v kuchařce od mé babičky je nespočet různých variací na tenhle jednoduchý a skvělý pokrm. Já se s vámi podělím o můj nejoblíbenější a tím není žádný jiný než ten na zapečené brambory s uzeným a zeleninou. Jde o skvělé skloubení uzeného s čerstvou zeleninou a hříbky. Pokud ale nenajdete doma potřebné suroviny, nezoufejte, do tohoto receptu můžete použít jakoukoliv zeleninu, na kterou máte zrovna chuť a uvidíte, že vykouzlíte opravdu výborný oběd, který vás zasytí a neupoutá na 4 hodiny ke sporáku.

Postup přípravy

1

Brambory si oloupeme a nakrájíme na cca 2–5 mm široké plátky. V pánvi si na cibulce osmahneme na proužky nakrájený uzený bok dozlatova. Rajčata i žampiony nakrájíme na plátky a prokolici rozdělíme na malé růžičky.

2

Vymažeme si zapékací mísu a skládáme vždy vrstvu brambor, na kterou dáme vždy část uzeného, žampionů, brokolice i rajčat. Každou vrstvu posolíme a opepříme a nakonec vše zalijeme smetanou (zlehka osolenou a opepřenou) a posypeme sýrem.

3

Mísu přikryjeme poklopem, nebo alespoň alobalem a pečeme minimálně 40 min na 180°C. Pokud by se vám zdálo, že máte mezi brambory po uplynutých 40 min stále dost vody, můžete je klidně odrýt a dopéct podle potřeby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 14. 8. od 8:00 do 20. 8. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/25_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4