Recepty Hlavní jídla Těstoviny Zapečené farfalle bolognese

Ingredience

500 g mletého hovězího masa
1 lžíce olivového oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
1200 g loupaných rajčat (3 plechovky)
1 mrkev
1 lžička krystalového cukru
sušené oregano
300 g těstovin farfalle
100 g parmazánu
1 špetka pepře
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli s plátky česneku.

2

Přidejte mleté hovězí a restujte asi 5 minut dozlatova.

3

Osolte, opepřete, přidejte oregano, nasekaná loupaná rajčata a nastrouhanou mrkev.

4

Chvíli společně duste, případně podlijte vodou a nechte vydusit. Pak omáčku ochutnejte, můžete ji také dosladit.

5

Těstoviny farfalle uvařte do stavu al dente.

6

Omáčku vmíchejte do zpola uvařených těstovin a vložte do pekáčku. Pokrm posypte nastrouhaným parmazánem.

7

Zapékejte v troubě při 180 ˚C asi 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3