Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Zapečené smetanové domácí brambůrky

Ingredience

kg brambor
3 cibule
500 ml smetany na vaření
majoránka
slunečnicový olej
100 g eidamu
1 vejce
sůl

Popis

TIP: Brambory můžete podávat jako přílohu nebo hlavní jídlo, stačí je ochutit slaninou či jiným masem.

Postup přípravy

1

Brambory si předem uvaříme ve vodě, aby se nám rychleji upekly. Hotové brambory necháme vychladnou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme do ní nakrájené brambory a na brambory nahrubo nakrájenou cibuli. Každou vrstvu lehce posolíme a ochutíme majoránkou.

3

V misce smícháme vajíčko, smetanu a strouhaný sýr. Směs ochutíme solí a pepřem a nalijeme ji na brambory. Brambory pečeme na 190°C dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3