Recepty Hlavní jídla Zapečené smetanové domácí brambůrky
Ingredience
1,5 kg brambor
3 cibule
500 ml smetany na vaření
majoránka
olej
100 g sýru
1 vejce
sůl
Popis

TIP: Brambory můžete podávat jako přílohu nebo hlavní jídlo, stačí je ochutit slaninou či jiným masem.

Postup přípravy
1
Brambory si předem uvaříme ve vodě, aby se nám rychleji upekly. Hotové brambory necháme vychladnou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2
Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme do ní nakrájené brambory a na brambory nahrubo nakrájenou cibuli. Každou vrstvu lehce posolíme a ochutíme majoránkou.
3
V misce smícháme vajíčko, smetanu a strouhaný sýr. Směs ochutíme solí a pepřem a nalijeme ji na brambory. Brambory pečeme na 190°C dozlatova.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
Před více než 1 rokem