Recepty Předkrmy Teplé Zapečený chřest s parmskou šunkou
Ingredience
1 svazek chřestu
100 g parmské šunky
200 ml smetany na vaření
1 vajíčko
50 ml bílého vína
100 g parmazánu
olivový olej
citronová šťáva
sůl
pepř
Postup přípravy
1
Chřest opláchneme a odstraníme tuhé dřevnaté stonky. Pokud je chřest starší, je nutné ho oškrábat.
2
Chřest dáme vařit do vroucí vody na 3 minuty. Jakmile jej uvaření, opláchneme ho studenou vodou a necháme ho okapat.
3
Chřest pokapeme citronovou šťávou a po třech výhoncích jej zabalíme do parmské šunky a naskládáme do zapékací misky.
4
Smetanu smícháme s vajíčkem, ochutíme ji solí, pepřem a nalijeme do zapékací misky. Vše posypeme strouhaným parmazánem a podljeme vínem. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.
5
Chřes podáváme se smetanovou omáčkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4