Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou a sýrovou krustou

Ingredience

2 lilky
2 rajčata
olivový olej
sůl
eidam (strouhaný)
Na rajčatovou omáčku
400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
1 lžička sušeného oregana
2 stroužky česneku
1 hrst čerstvé bazalky
krystalový cukr
sůl
mletý černý pepř
olivový olej

Popis

TIP: Hotový zapečený lilek podáváme s těstovinami nebo čerstvou bagetou.

Postup přípravy

1

Lilek nakrájíme na plátky, posolíme ho a necháme vypotit. Zbavíme se tak případné hořké chuti. Lilek utřeme papírovým ubrouskem. Rajčata opláchne, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.

2

Připravíme si rychlou rajčatovou omáčku. Do misky nalijeme rajčata z plechovky, přidáme oloupané a klíčků zbavené stroužky česneku, bazalku, oregano a vše rozmixujeme.

3

Omáčku podle chuti osladíme, osolíme, opepříme a znovu rozmixujeme dohladka. Troubu předehřejeme na 190 °C.

4

Do zapékací misky s trochou olivového oleje naskládáme plátky lilku a rajčat. Zalijeme je rajčatovou omáčkou a dáme péct do vyhřáté trouby.

5

Lilek pečeme asi 40 minut. Deset minut před koncem pečení ho posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3