Recepty Hlavní jídla Ryby Zapečený pstruh v bylinkové krustě s pečenými brambory

Ingredience

4 pstruzi (filety)
500 g brambor
3 lžíce olivového oleje
tymián
1 špetka soli
1 špetka pepře
40 g hladké mouky
slunečnicový olej (na smažení)
50 g sýra pecorino
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
petrželka
1 citron

Postup přípravy

1

Očištěné brambory nakrájejte na kolečka a dejte do pekáčku. Přidejte tymián, sůl a pepř, zakapejte jednou lžící olivového oleje.

2

Vložte do trouby předem vyhřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut.

3

Mezitím osolte, opepřete a zlehka obalte filety z pstruha v hladké mouce.

4

Osmahněte je na pánvi na trošce oleje dozlatova, z obou stran asi 5 minut.

5

Připravte si v misce olivový olej, nasekaný česnek, bylinky, nastrouhané pecorino, šťávu a kůru z citronu, sůl a pepř.

6

Směs promíchejte, vložte ji na filety a nechte na grilu v troubě při teplotě 200 °C zapéct, asi 3 minuty.

7

Podávejte s bramborami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3