Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Zapékaná brokolice s vinným bešamelem

Ingredience

9 brambor

1 brokolice

200 g nivy

2 vejce

sůl

pepř

Na vinný bešamel

250 g hladké mouky

200 g másla

500 ml mléka

1 bobkový list

špetka muškátového oříšku

100 ml bílého vína

pepř

sůl

pepř

Postup přípravy

1

V menším hrnci necháme rozpustit máslo a přidáme k němu hladkou mouku. Vše smícháme, aby vznikla jíška. Postupně přidáváme mléko a mícháme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme bobkový list a víno, krátce povaříme.

2

Brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Vaříme asi 5 minut. Necháme ji vychladnout a nakrájíme na růžičky.

3

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Do zapékací misky přidáme omáčku, kolečka brambor a na to brokolici. Takto vrstvíme, dokud není zapékací miska skoro plná. Poslední vrstvu tvoří bešamel.

4

Sýr nastrouháme a smícháme s vajíčky. Směs dáme na poslední vrstvu bešamelu. Zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C do změknutí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4