Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Zavařená jablka na štrůdl bez cukru

Ingredience

jablka (vaše oblíbená)
voda

Popis

Dobrá zpráva pro všechny, kdo chtějí žít zdravěji a zároveň by si rádi dali svůj oblíbený jablečný štrůdl – jde to i bez cukru. Zavařená jablka na štrůdl se nemusejí sladit. Jejich chuť ve štrůdlu bude stejně dobrá a z dezertu ke kávě tak jednoduše vznikne zdravá snídaně i svačina.  

Postup přípravy

1

Očištěná jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme si zavařovací sklenice, které pořádně vymyjeme a očistíme.

2

Do zavařovacích sklenic natlačíme nastrouhaná jablka, hodně pěchujeme a přebytečnou šťávu vyléváme ven do připravené nádobky. Sklenice naplníme těsně pod okraj, otřeme hrdlo a zašroubujeme víčko.

3

Do hrnce (obyčejného se silným dnem nebo zavařovacího) dáme na dno starou utěrku a přidáme vlažnou vodu. Skleničky naskládáme na podložku tak, aby se nedotýkaly dna hrnce ani sebe navzájem. Voda v hrnci by měla sahat tak akorát pod hrdla sklenic.

4

Zavařujeme na 80 stupňů Celsia minimálně 20 minut. Po zavaření sklenice vyndáme z hrnce a překontrolujeme víčka, případně dotáhneme, aby jablka časem nezkvasila.

5

Sklenice necháme na lince přikryté utěrkou, aby vychladly. Uchováváme v chladu a temnu.

TIP: Kromě zavařených jablek na štrůdl máme i další rychlé recepty. Zkuste třeba naše nepečené dezerty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2