Jak na zavařená jablka bez přidaného cukru? Inspirujte se receptem foodblogerky Míši Těthalové.
oblíbená jablka
zavařovací sklenice
voda
Očištěná jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme si zavařovací sklenice, které pořádně vymyjeme a očistíme.
Do zavařovacích sklenic natlačíme nastrouhaná jablka, hodně pěchujeme a přebytečnou šťávu vyléváme ven do připravené nádobky. Sklenice naplníme těsně pod okraj, otřeme hrdlo a zašroubujeme víčko.
Do hrnce (obyčejného se silným dnem nebo zavařovacího) dáme na dno starou utěrku a přidáme vlažnou vodu. Skleničky naskládáme na podložku tak, aby se nedotýkaly dna hrnce ani sebe navzájem. Voda v hrnci sahá sklenicím pod jejich hrdla.
Zavařujeme na 80 stupňů minimálně 20 minut, počítáme od začátku dosažení 80st. teploty. Po zavaření sklenice vyndáme z hrnce a překontrolujeme víčka, případně dotáhneme, aby jablka časem nezkvasila. Sklenice necháme na lince přikryté utěrkou vychladnout. Uchováváme v chladu a temnu.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.