Recepty Předkrmy Studené Zavařené houby v octovém nálevu

Ingredience

800 g žampionů
1 l vody
260 ml bílého vinného octa
40 g soli
100 g třtinového cukru
8 kuliček celého nového koření
8 kuliček pepře
5 bobkových listů
1 lžička hořčičných semínek

Postup přípravy

1

Houby pečlivě očistíme a větší kousky nakrájíme. Houby dáme vařit do vroucí osolené vody na 5 minut.

2

Připravíme si nálev, smícháme vodu s octem, cukrem a solí. Důkladně mícháme, dokud se nám cukr a sůl nerozpustí.

3

Uvařené houby přecedíme a necháme vychladnout i okapat.

4

Do sklenic vrstvíme houby a prokládáme je pepřem, bobkovým listem, hořčičnými semínky a novým kořením. Houby zalijeme nálevem.

5

Takto naplníme všechny sklenice a sterilujeme 30 minut na 100 °C.

6

Hotové houby uložíme na chladné temné místo na 4 týdny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3