Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Houby pečlivě očistíme a větší kousky nakrájíme. Houby dáme vařit do vroucí osolené vody na 5 minut.
Připravíme si nálev, smícháme vodu s octem, cukrem a solí. Důkladně mícháme, dokud se nám cukr a sůl nerozpustí.
Uvařené houby přecedíme a necháme vychladnout i okapat.
Do sklenic vrstvíme houby a prokládáme je pepřem, bobkovým listem, hořčičnými semínky a novým kořením. Houby zalijeme nálevem.
Takto naplníme všechny sklenice a sterilujeme 30 minut na 100 °C.
Hotové houby uložíme na chladné temné místo na 4 týdny.