Zázvorový chlebík bez přidaného cukru

Ingredience

230 ml vody (horké)
150 g celozrnné mouky (BIO)
10 tablet sladidla (náhradního)
60 g ovesných vloček
½ lžíce prášku do pečiva
80 g másla
1 vejce
1 lžíce medu
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 jablko
1 hrst vlašských ořechů
2 špetky mletého hřebíčku
Na posypání
1 hrst mandlových plátků
1 hrst lískových ořechů (drcených loupaných)
1 hrst arašídů (drcených nesolených)

Postup přípravy

1

Vločky a vlašské ořechy rozmixujeme na jemno. Mouku prosejeme do mísy, smícháme s mletým hřebíčkem, ovesnými vločkami, kypřícím práškem, skořicí i mletými ořechy.

2

Jablko nastrouháme i se slupkou na jemno. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. V horké vodě rozpustíme sladilo.

3

Ochucenou vodu nalijeme do sypkých surovin, přidáme nastrouhané jablko, med, zázvor a vejce. Vypracujeme hladké těsto.

4

Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní připravenou směs.

5

Pro lepší chuť posypeme chlebíček mandlemi, drcenými lískovými oříšky i arašídy.

6

Troubu předehřejeme na 180 °C. Chlebíček pečeme 40 až 45 minut a necháme ho vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3