Zeleninová polévka s bio quinoou

Ingredience

150 g quinoy
150 g mrkve
100 g mraženého zeleného hrášku
500 ml zeleninového bujónu
1 lžíce rajčatového protlaku
400 g loupaných rajčat
100 g cizrny ve slaném nálevu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Polévku můžete vylepšit kopečkem zakysané smetany.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Na rozpáleném olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a nasekaný česnek na plátky. Přidáme nakrájenou mrkev na libovolné kousky a 4 minuty restujeme.

2

Přidáme loupaná rajčata, rajčatový protlak, vývar, propláchnutou quinou a 5 minut provaříme.

3

Poté přisypeme hrášek a ještě 15 minut vaříme. Quinoa by měla být měkká, hrášek a mrkev tvrdší. Polévku osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3