Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Výhodou zeleninové polévky je, že si ji můžete uvařit z jakékoliv zeleniny, kterou jste si vzali. Můžete tedy použít i pórek, kedlubnu nebo brokolici.
Do kotlíku dáme trochu oleje. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji k cibuli a lehce osmažíme, aby pustila šťávu a chuť.
Brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do kotlíku společně s růžičkami květáku. Vše zalijeme vodou a vaříme do měkka. Polévku ochutíme bujónem, pepřem a solí.
Jakmile je veškerá zelenina měkká, přidáme nakrájenou jarní cibulku a můžeme podávat.