Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pro lepší stravitelnost odkládáme usmažené řízky na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Brokolici i květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Zeleninu dáme vařit do vroucí vody. Vaříme pouze krátce do poloměkka. Zeleninu nerozvařujeme.
Hotovou zeleninu zcedíme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme jíšku. V hrnci se silnějším dnem rozpustíme máslo, nasypeme mouku a mícháme dohladka. Potupně nalijeme mléko a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
Hotovou hustou jíšku necháme vychladnout, vmícháme do ní vejce, osolíme a opepříme. Uvařenou zeleninu rozmačkáme. Sýr nastrouháme na hrubo a společně se zeleninou přidáme do jíšky.
Vyndáme si dva talíře, do jednoho si připravíme mouku, do druhého strouhanku. Ze zeleninové směsi tvarujeme řízky, které hned obalujeme nejprve v mouce a následně ve strouhance. Řízky smažíme z obou stran dozlatova.