Recepty Polévky Zelňačka s uzeným masem

Ingredience

1 l zeleninového vývaru

400 g uzeného masa bez kosti

1 cibule

1 stroužek česneku

½ lžíce kmínu

500 g kysaného zelí

3 menší brambory

1 bobkový list

2 kuličky celého pepře

1 lžíce červené sladké papriky

olej

pepř

sůl

Popis

TIP: Hotovou zelňačku podáváme s chlebem a zakysanou smetanou.

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Uzené maso očistíme a pokrájíme na kostičky.

2

Na rozpáleném oleji osmažíme maso i cibuli. Jakmile má maso i cibule pěknou zlatavou barvu, přidáme kmín, lisovaný česnek, pepř a vše zaprášíme červenou paprikou. Zamícháme a polévku zalijeme vývarem.

3

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je vařit do polévky. Přidáme také bobkový list, osolíme a opepříme.

4

Jakmile jsou brambory i maso měkké, nachystáme si zelí. Než ho vhodíme do polévky, nakrájíme ho na drobno. Polévku už jen krátce povaříme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4