Recepty Polévky Zelňačka z jednoho hrnce s uzeným masem a bramborami

Ingredience

200 g bílého zelí
200 g uzené krkovice
1 brambora
2 dcl vody
½ l zeleninového bujónu
1 lžička mleté papriky
1 lžička kmínu
sůl
mletý černý pepř
Na dochucení:
zakysaná smetana

Popis


TIP: Zelňačku podávejte se lžící zakysané smetany, která ji krásně zjemní!

Postup přípravy

1

Bramboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Povaříme v trošce vody s kmínem doměkka.

2

Uzené maso nakrájíme na kostky. Spolu se zelím přidáme k měkkým bramborám. Promícháme, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a zalijeme vývarem.

3

Pod pokličkou pavaříme asi 20 minut, aby se všechny chutě spojily.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3