Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Už víte, jakou polévku budete letos připravovat jako součást vánočního menu? Bude to rybí či hrachová? Že vám ani jedna nechutná? A co takhle si uvařit výbornou zelňačku z uzených žebírek, která je servírovaná v čerstvém voňavém chlebu?
TIP: Při podávání můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany.
Větší hrnec naplníme vodou a dáme do něj vařit uzená žebírka. Přidáme pepř, bobkový list a nové koření. Osolíme a vaříme asi 30 minut.
Klobásy nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek posekáme na malé kousky. Na pánvi rozehřejme sádlo, zesklovatíme na něm cibuli s česnekem, krátce osmahneme kolečka klobásy a vše zasypeme sladkou paprikou.
Vývar scedíme, z žebírek obereme maso a to pokrájíme.
Do scezeného vývaru dáme vařit nepropláchnuté zelí. Po 30 minutách přidáme orestované klobásy a oloupané brambory pokrájené na kostičky. Vaříme dalších 15 minut.
Polévku zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme octem a cukrem.
Zelňačku servírujeme do vydlabaného bochníku chleba.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.