Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Při podávání můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany.
Větší hrnec naplníme vodou a dáme do něj vařit uzená žebírka. Přidáme pepř, bobkový list a nové koření. Osolíme a vaříme asi 30 minut.
Klobásy nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek posekáme na malé kousky. Na pánvi rozehřejme sádlo, zesklovatíme na něm cibuli s česnekem, krátce osmahneme kolečka klobásy a vše zasypeme sladkou paprikou.
Vývar scedíme, z žebírek obereme maso a to pokrájíme.
Do scezeného vývaru dáme vařit nepropláchnuté zelí. Po 30 minutách přidáme orestované klobásy a oloupané brambory pokrájené na kostičky. Vaříme dalších 15 minut.
Polévku zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme octem a cukrem.
Zelňačku servírujeme do vydlabaného bochníku chleba.