Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Pečené Žemlovka pro děti

Ingredience

4 rohlíky (nejlépe den staré)
4 jablka
20 g krystalového cukru
500 ml mléka
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1 lžíce skořicového cukru
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce bramborového škrobu
1 hrst rozinek
máslo

Postup přípravy

1

Do misky s vodou namočíme rozinky a necháme je nabobtnat. Rohlíky nebo žemle nakrájíme na plátky a odložíme stranou.

2

Jablka rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtiny. Každou čtvrtku jablka vezmeme a nastrouháme na struhadle. Jablka držíme u slupky a strouháme, díky tomu nám v ruce zůstane jen slupka a jablka se tak lehce oloupou.

3

Zapékací misku vymažeme máslem. V mléku rozšleháme jedno vejce a do mléka namočíme žemle, ne všechny, pouze tolik plátků, kolik je potřeba na vyložení dna misky. Žemle vytáhneme, vymáčkneme mléko a skládáme je do zapékací misky.

4

Z jablek vymáčkneme přebytečnou šťávu a poklademe je na žemle. Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme skořicí.

5

Tvaroh vyšleháme dohladka s druhým vajíčkem, cukrem a škrobem. Do hladké tvarohové směsi zamícháme ⅔ rozinek. Tvarohovou směs nalijeme na jablka.

6

Poslední vrstvu žemlovky tvoří zbytek žemlí, které opět namáčíme v mléce. Žemle posypeme zbytkem rozinek.

7

Troubu předehřejeme na 190 °C a žemlovku pečeme asi 40 minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do16.03.2025.
Nakoupit online
34h 26m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
Nabídka je platná do16.03.2025.
Nakoupit online
34h 26m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
1 / 2