Recepty Dezerty Pečené Žemlovka pro děti
Ingredience
4 žemle nebo rohlíky (nejlépe den staré)
4 menší jablka
20 g cukru
500 ml mléka
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1 lžíce skořicového cukru
1 lžíce skořice
1 lžíce škrobu
hrst rozinek jumbo
máslo
Postup přípravy
1
Do misky s vodou namočíme rozinky a necháme je nabobtnat. Rohlíky nebo žemle nakrájíme na plátky a odložíme stranou.
2
Jablka rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtiny. Každou čtvrtku jablka vezmeme a nastrouháme na struhadle. Jablka držíme u slupky a strouháme, díky tomu nám v ruce zůstane jen slupka a jablka se tak lehce oloupou.
3
Zapékací misku vymažeme máslem. V mléku rozšleháme jedno vejce a do mléka namočíme žemle, ne všechny, pouze tolik plátků, kolik je potřeba na vyložení dna misky. Žemle vytáhneme, vymáčkneme mléko a skládáme je do zapékací misky.
4
Z jablek vymáčkneme přebytečnou šťávu a poklademe je na žemle. Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme skořicí.
5
Tvaroh vyšleháme dohladka s druhým vajíčkem, cukrem a škrobem. Do hladké tvarohové směsi zamícháme ⅔ rozinek. Tvarohovou směs nalijeme na jablka.
6
Poslední vrstvu žemlovky tvoří zbytek žemlí, které opět namáčíme v mléce. Žemle posypeme zbytkem rozinek.
7
Troubu předehřejeme na 190 °C a žemlovku pečeme asi 40 minut dozlatova.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4