Recepty Dezerty Pečené Žemlovka z rohlíků se strouhanými jablky a bílkovou krustou

Ingredience

3 jablka
3 rohlíky
1 balení skořicového cukru
1 hrst rozinek
150 g plnotučného tvarohu
3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
1 lžička medu
1 citron (šťáva z poloviny)
strouhanka

Popis

TIP: Žemlovku podáváme teplou jako hlavní chod.

Postup přípravy

1

Jablka nastrouháme nahrubo, zasypeme skořicovým cukrem, přidáme rozinky a promícháme.

2

K tvarohu přidáme 1 žloutek, med a důkladně promícháme. Přidáme citrónovou šťávu a zamícháme. Ke 2 žloutkům přilijeme trošku smetany a opět promícháme.

3

Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy naskládáme nakrájené rohlíky, které namáčíme ve žloutcích se smetanou, a přidáme jablečnou směs. Potřeme tvarohovou směsí a přidáme další vrstvu rohlíků. Zapečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut.

4

Ze 3 bílků ušleháme sníh, poklademe na žemlovku a zapečeme ještě asi 5 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3