Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Židovské bramboráky latkes s jablečným pyré

Ingredience

1 kg brambor typu B

2 vejce

100 ml mléka

1 cibule

sladká paprika

majoránka

1 lžička soli

špetka pepře

110 g polohrubé mouky

olej na smažení

Na jablečné pyré

2 jablka

2 hvězdičky badyánu

1 lžíce (nebo podle chuti) cukru

Postup přípravy

1

Oškrábané brambory nastrouhejte nahrubo.

2

Smíchejte je s vejci a mlékem. Přidejte nasekanou cibuli, sladkou papriku, majoránku, sůl a pepř. Zahustěte moukou. Pečlivě promíchejte.

3

Osmažte bramboráky na trošce oleje z obou stran dozlatova.

4

Během smažení připravte jablečné pyré: Nakrájejte jablka na menší kousky. Trochu je podlijte vodou, přidejte nadrcený badyán a duste v hrnci pod pokličkou.

5

Přisypte cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.

6

Rozmixujte v pyré a podávejte s bramboráky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4