Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si dózu, kam nalijeme smetanu ke šlehání. Smetanu vyšleháme do tuhé pevné šlehačky.
Do šlehačky postupně po lžicích zašleháme tvaroh a podle chuti ochutíme moučkovým cukrem. Dvě lžíce by měly stačit.
Vanilkový lusk rozřízneme a tupou stranou špičky nože vyškrábeme z lusku semínka. Vmícháme je do směsi.
Zmrzlinu uložíme do plastové misky, zakryjeme potravinářskou fólií nebo použijeme plastovou krabičku s víčkem. Směs dáme do mrazáku na minimálně 5 hodin ztuhnout.
Jakmile je zmrzlina dostatečně tuhá, připravíme si poháry. Ze smetany vyšleháme šlehačku, ochutíme ji cukrem, broskve zbavíme nálevu a nachystáme si také džem.
Do poháru dáme hotovou zmrzlinu, ozdobíme ji broskvemi, džemem a šlehačkou. Na závěr přidáme třešni a hned podáváme.