Recepty Dezerty Nepečené Zmrzlinový pohár se šlehačkou s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Zmrzlina bez laktózy

350 g měkkého tvarohu se sníženým obsahem laktózy

500 ml smetany ke šlehání se sníženým obsahem laktózy

2 lžíce moučkového cukru

1 vanilkový lusk

Do poháru

třešňový džem

1 plechovka broskví v nálevu

200 ml smetany ke šlehání

cukr podle chuti

koktejlové třešně

Postup přípravy

1

Připravíme si dózu, kam nalijeme smetanu ke šlehání. Smetanu vyšleháme do tuhé pevné šlehačky.

2

Do šlehačky postupně po lžicích zašleháme tvaroh a podle chuti ochutíme moučkovým cukrem. Dvě lžíce by měly stačit.

3

Vanilkový lusk rozřízneme a tupou stranou špičky nože vyškrábeme z lusku semínka. Vmícháme je do směsi.

4

Zmrzlinu uložíme do plastové misky, zakryjeme potravinářskou fólií nebo použijeme plastovou krabičku s víčkem. Směs dáme do mrazáku na minimálně 5 hodin ztuhnout.

5

Jakmile je zmrzlina dostatečně tuhá, připravíme si poháry. Ze smetany vyšleháme šlehačku, ochutíme ji cukrem, broskve zbavíme nálevu a nachystáme si také džem.

6

Do poháru dáme hotovou zmrzlinu, ozdobíme ji broskvemi, džemem a šlehačkou. Na závěr přidáme třešni a hned podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4