Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Špek nebo slaninu nakrájíme na klínky a dáme je na cca půl hodiny do mrazáku, lépe se nám s nimi bude maso špikovat. Do masa uděláme tenkým dlouhým nožem zářezy a vsuneme do nich špek. Maso je dobré svázat provázkem, aby pěkně drželo tvar. Osolíme a opepříme ze všech stran.
V hrnci rozpálíme olej nebo sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme a vyjmeme. Pak uděláme základ na omáčku. Pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujeme pozvolna dohněda, pak přidáme polovinu na nudličky nakrájených okurek, hořčici a také orestujeme.
Zaprášíme moukou, chvilku mícháme, pak přidáme papriku a nové koření a zalijeme asi půllitrem vývaru. Dobře rozmícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopíme a dusíme 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme zbylé pokrájené okurky a prohřejeme, dochutíme.