Recepty Hlavní jídla S masem Znojemská omáčka s hovězím

Ingredience

750 g hovězí roštěné
2 cibule (střední)
anglická slanina (nebo slanina)
3 kyselé okurky
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
hovězí bujón
5 kuliček celého nového koření
mletá paprika (pro barvu)
hladká mouka
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej (nebo sádlo)

Postup přípravy

1

Špek nebo slaninu nakrájíme na klínky a dáme je na cca půl hodiny do mrazáku, lépe se nám s nimi bude maso špikovat. Do masa uděláme tenkým dlouhým nožem zářezy a vsuneme do nich špek. Maso je dobré svázat provázkem, aby pěkně drželo tvar. Osolíme a opepříme ze všech stran.

2

V hrnci rozpálíme olej nebo sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme a vyjmeme. Pak uděláme základ na omáčku. Pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujeme pozvolna dohněda, pak přidáme polovinu na nudličky nakrájených okurek, hořčici a také orestujeme.

3

Zaprášíme moukou, chvilku mícháme, pak přidáme papriku a nové koření a zalijeme asi půllitrem vývaru. Dobře rozmícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopíme a dusíme 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme zbylé pokrájené okurky a prohřejeme, dochutíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3