Velikonoční menu: Zvítězí u vás nádivka, sekaná, nebo pečeně?
Velikonoční menu: Zvítězí u vás nádivka, sekaná, nebo pečeně?

Velikonoční menu: Zvítězí u vás nádivka, sekaná, nebo pečeně?

Velikonoce jsou za dveřmi a do kuchyně se pomalu vkrádá otázka: Co letos uvařit, aby všem chutnalo a na stole to krásně vypadalo? Máme pro vás pár tipů, které vám pomohou naplánovat sváteční oběd nebo večeři. V hlavní roli tentokrát zazáří maso!

Nepřehlédněte

Nejoblíbenější druhy masa
Pečené maso – králík, jehně, krůta a další
Velikonoční nádivka: Nejlepší recepty
Šunka aneb Co milují Češi i Slováci
Mleté maso: Velikonoční sekaná
Velikonoční menu: Co připravit k obědu?

Nejoblíbenější druhy masa pro váš velikonoční stůl 

Věděli jste, že velikonoční půst letos začíná ve středu 26. února a končí na Zelený čtvrtek 9. dubna? Velikonoce tak mnoho rodin vnímá i jako oslavu konce tohoto období odříkání. A podle toho vypadá i velikonoční stůl, kde kromě sladkých dobrot hraje hlavní roli také maso ve všech možných podobách. Najdeme ho ve velikonoční nádivce, v pomazánkách a figuruje také jako součást velikonočních menu, kde obvykle hraje hlavní roli. Jaké maso vybrat?

Když chcete velikonoční menu odlehčit: kuřecí, krůtí

Když milujete tradiční českou kuchyni: vepřové, kachna

Když si chcete na Velikonoce dopřát něco výjimečného: jehněčí, králičí, telecí

Máte rádi pečené maso i tradiční českou kuchyni, a přesto si chcete o Velikonocích pohlídat svou váhu? Dopřejte si králíka. Králičí maso je snadno stravitelné a má velice nízkou kalorickou hodnotu. Přitom jde o jeden z nejlepších zdrojů živočišných bílkovin. Králík se navíc skvěle doplňuje s dalšími lehkými pokrmy, jako je vařená nebo syrová zelenina a bylinky. Vynikající je také na víně nebo s horčicí.

pokračovat ve čtení

Stačí si vybrat, co máte rádi

Our price
Tesco Čokoláda 100g (kg = 149.00)
Tesco Čokoláda 100g
  1490
Přidat do nákupního košíku Přidat do nákupní košík
Přidat do nákupního košíku
1 / 3

Pečené maso nesmí chybět na velikonočním menu 

xmas2019_text_editor_image
Česi pečené maso milují. Chybět na stole nesmí o nedělích ani žádném svátku, a Velikonoce nejsou výjimkou.

Nejoblíbenější jsou různé masové rolády (nejčastěji z kuřecího nebo krůtího masa) nebo vepřová, jehněčí či telecí pečeně na bylinkách – ty maso krásně odlehčí.

V podledních letech se mezi oblíbené velikonoční pokrmy vrací i zmiňovaný pečený králík.


TIP:
Víte, že na stránce Tesco online nákupy seženete všechny druhy masa od telecího až po králičí v prvotřídní kvalitě? S odvozem nákupu si nemusíte dělat starosti. Ve smluvený čas vám vše přivezeme až domů. A velikonoční hody mohou začít! Bez starostí, spěchu a těžkých tašek. Na svůj první nákup u nás navíc dostanete slevu 150 Kč.

Jaký recept vyzkoušet?


pokračovat ve čtení

Objevte více akčních nabídek v našich letácích a katalozích

Objevte více akčních nabídek v našich letácích a katalozích

Kdo by rád nenakupoval za skvělé ceny? Mějte přehled o našich nejnovějších nabídkách a nic vám neunikne. Prohlédněte si naše velikonoční letáky a katalogy plné vůní.
Objevte více akčních nabídek v našich letácích a katalozích.Kdo by rád nenakupoval za skvělé ceny? Mějte přehled o našich nejnovějších nabídkách a nic vám neunikne. Prohlédněte si naše velikonoční letáky a katalogy plné vůní.
Tesco

Prozkoumejte naši nejčerstvější nabídku online

Prozkoumejte naši nejčerstvější nabídku online

Máte rádi slevy? Vyzkoušejte Tesco Online nákupy a vybírejte z široké nabídky oblíbených produktů. Nakupujte s předstihem a užijte si skutečně klidné Velikonoce.
Máte rádi slevy? Vyzkoušejte Tesco Online nákupy a vybírejte z široké nabídky oblíbených produktů. Nakupujte s předstihem a užijte si skutečně klidné Velikonoce.
Tesco

Velikonoční nádivka s uzeným masem i bez masa: Nejlepší recepty

V některých krajích naší republiky se nádivce říká hlavička, velikonoční svítek, řežábek nebo sekanice. Stejně jako název této pochoutky se liší i receptura. Dříve byly součástí nádivky hned tři druhy mas: vepřové, králičí a telecí. Dnes je nejoblíbenější variantou velikonoční nádivka s uzeným masem. Někdo ale přidává i to vepřové (třeba bůček). Neméně oblíbená je také houbová varianta. V každém případě by v nádivce měly být mladé nasekané kopřivy. Přidat můžete i pažitku, libeček nebo petrželku. Pokud chcete svou nádivku vylepšit, zamíchejte do ní i špenát, medvědí česnek nebo bazalku.

Tradiční nádivku si na Bílou sobotu nechá ujít jen málokdo. S našimi tipy ji hravě zvládnete, i když jste ji nikdy před tím nedělali.

Která z nádivek vám budou chutnat nejvíc?

Velikonoční nádivka s kopřivami představuje nejběžnější recept, podle kterého se v českých domácnostech nádivka připravuje.

Honzova velikonoční nádivka bude ideální, pokud byste rádi vyměnili kopřivy za baby špenát a pro letošní rok si maso vychutnali spíš v jiném receptu.

Velikonoční nádivka s jarní cibulkou potěší milovníky koriandru.

Nádivka s houbami a česnekem vám zase dokáže, že kombinace slaniny, klobásky a česneku je velice chutná.

Velikonoční nádivka s křepelčími vajíčky překvapí hosty a bude na velikonočním stole působit luxusně.

5 tipů na nejlepší velikonoční nádivku na světě:

  • Trhejte pouze mladé výhonky kopřiv. Nejlepší rostlinky jsou ty čerstvě narostlé, které na výšku nemají více než 20 cm. Před přípravou je spařte horkou vodou. Zbavíte se jejich palčivé chuti a zachováte zdraví prospěšné látky.
  • Žádné čerstvé pečivo. Na první pohled je takhle rada možná zvláštní. Čerstvé pečivo se však po namočení do mléka snáze rozmočí a nádivka pak připomíná kaši.
  • Opražte na pánvi pečivo před tím, než ho namočíte do mléka. Pro ještě lepší chuť ho osmažte na másle (ideálně přepuštěném), ne na oleji.
  • Sníh z bílků důkladně vyšlehejte. Dobře ušlehaný sníh poznáte podle toho, že se z misky nevyklopí, ani když ji otočíte dnem vzhůru. (Necháme na vás, jestli tenhle odvážný kousek vyzkoušíte.) Sníh přidejte do směsi až nakonec a pomalu vmíchejte.


Šunka aneb Co milují Češi i Slováci 

xmas2019_text_editor_image


Velikonoční šunka, domácí syrek a nakládaná řepa. To je tradiční velikonoční pohoštění, které si na Velké pondělí vychutnává většina Slováků. Velikonoční šunka je příjemně nasládlá, libová a má křupavou kůrčičku. Dopřejte si tuhle dobrotu i vy. Stačí koupit uzenou šunku, ideálně i s kůží, a několik dalších ingrediencí na takzvané glazé. Po přibližně 80 minutách v troubě je šunka hotová. Dobrou chuť!

Že už se vám sbíhají sliny? Mrkněte na recept na Velikonoční glazovanou šunku a zjistěte, co všechno budete na tuhle výbornou masovou pochoutku potřebovat.

xmas2019_text_editor_image


Mleté maso: Velikonoční sekaná a další výtečné recepty

Také velikonoční sekaná má spoustu barev a podob. Jarní sekaná s listovým špenátem a sýrem se bude krásně hodit k dalším jídlům, v kterých můžeme najít zelenou barvu. Velice slavnostně vypadá Velikonoční sekaná v listovém těstě, která vás po rozkrojení překvapí vajíčkem uvnitř. A když už jsme u mletého masa, proč nevyzkoušet také Velikonoční skotské vejce, kterému bude slušet zdobení zelenou pažitkou?

Velikonoční menu od polévky až po dezert 

Stále nevíte, co budete vařit? Nebo jen hledáte inspiraci na polévky a dezerty, kterými hlavní masový chod doplníte? Tady si zaručeně vyberete. Stačí si projít recept, vše potřebné objednat na Tesco online nákupy a začít se těšit na velikonoční pochoutky z domácí kuchyně.

  • Menu pro milovníky zeleniny:

Krémová brokolicová polévka v housce + Vepřová panenka s jarní zeleninou + Velikonoční mrkvový dortík

  • Luxusní menu se sladko-slanou chutí:

Kachní vývar s játrovými knedlíčky + Velikonoční kachní prsa na pomerančích + Čokoládový velikonoční dortík

  • Velikonoční menu pro ty, co si hlídají linii:

Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky + Velikonoční losos na špenátovém lůžku + Ovesné lívanečky s tvarohem

Hledáte inspiraci?

Je nám jasné, že máte spoustu receptů a nápadů na velikonoční menu, ale inspirace není nikdy dost. Mrkněte se na naše recepty i DIY tipy a vyzkoušejte něco nového.