zpět na Recepty

Brokolicová pomazánka

doba přípravy

20 minut

suroviny

  • 500 g brokolice
  • 120 g čerstvého sýra (nejlépe Philadelphia, můžete ale nahradit Lučinou)
  • 1 čajovou lžičku olivového oleje
  • 1 čajovou lžičku citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • slunečnicová semínka
Nakoupit suroviny online

Postup

1. Odstraňte z brokolice jakékoli nečistoty nebo vady, odřízněte stonek a vložte do osolené vařící vody. Vařte, dokud brokolice nebude měkká a sytě zelená – přibližně 6 minut. Dejte si pozor na kusy s hnědými nebo nažloutlými skvrnami, s takovou zeleninou se totiž hůře pracuje. Brokolice by měla být na dotek pevná a na koruně byste neměli najít žádné povolené nebo padající části – ty jsou totiž známkou staršího kousku. Jakmile je brokolice uvařená, dobře ji zceďte a nechte vychladnout. Můžete i den předem.

2. Brokolici, citronovou šťávu, česnek, olivový olej a sůl vhoďte do mixéru a mixujte, dokud není pomazánka krémová.

3. Přidejte sýr a dobře promíchejte (nemixujte).

4. Nejoblíbenější krok – ochutnávka. ;) Pokud je potřeba, přisolte.

5. Podávejte v misce posypané slunečnicovými semínky. Pomazánka skvěle chutná s čerstvým chlebem, ale i chlebovými tyčinkami nebo krekry.

Mějte všechny tipy a recepty na dosah ruky!

Stáhněte si naši kuchařku
plnou skvělých nápadů

Stáhnout