zpět na Recepty

Müsli tyčinky s lesním ovocem a bílou čokoládou bez přidaného cukru

doba přípravy

 45 minut

suroviny

  • 280 g ovesných vloček
  • 80 g nasekaných mandlí
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 80 ml medu
  • 50 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 g bílé čokolády, nastrouhané nahrubo
  • 80 g sušeného lesního ovoce
Nakoupit suroviny online

Postup

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si mísu, do které nasypeme vločky, kokos a mandle. Vše promícháme, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme na 10–15 minut do trouby. Přibližně v půlce doby pečení směs promícháme, aby se vše dobře propeklo.

Vločkovou směs nasypeme z plechu zpátky do mísy a počkáme, až vychladne. Mezitím si rozehřejeme med společně s máslem a cukrem. Přivedeme k mírnému varu a mícháme, dokud se nám cukr nerozpustí. Poté sundáme z plotny čekáme, než lehce vystydne. Pak přilijeme k vločkové směsi a vše pečlivě promícháme.

Nyní vmícháme nastrouhanou čokoládu a sušené ovoce. Přemístíme do zapékací mísy o velikosti 20x20 cm, kterou jsme si předtím vyložili pečicím papírem tak, aby na krajích mírně přesahoval. Směs rozprostřeme rovnoměrně do všech stran a upěchujeme. Dáme odpočinout přes noc do lednice a ráno nakrájíme na dvanáct tyčinek.

V mikrovlnce si rozpustíme bílou čokoládu na polevu spolu se ztuženým tukem a namáčíme v ní tyčinky tak, aby byla ponořená vždy jen dolní polovina. Takto nazdobené tyčinky dáme do vzduchotěsné krabičky vyložené pečicím papírem polevou vzhůru a vložíme znovu do lednice.

Mějte všechny tipy a recepty na dosah ruky!

Stáhněte si naši kuchařku
plnou skvělých nápadů

Stáhnout