zpět na Recepty

Pečené květákové placičky s quinoou / veganské a bez lepku /

doba přípravy

50 minut

suroviny

  • 3 lžičky chia semínek
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 1 hrnek rozdrcených ovesných vloček
  • ½ hrnku uvařené quinoy
  • 2 hrnky jemně nastrouhaného květáku
  • ¼ hrnku nasekané petrželky
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • ½ polévková lžíce sezamového oleje
  • 1 stroužek nadrobno nasekaného česneku
  • sůl
Nakoupit suroviny online

Postup

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. V male misce promíchejte chia semínka s vodou a nechte 10 minut odstát.

2. Rozmixujte (nebo nasekejte) ovesné vločky tak, aby vám vznikla směs strukturou podobná hrubé mouce. Ve větší míse smíchejte nabobtnalá chia semínka, ovesné vločky, česnek, uvařenou quinou, uvařený a nasekaný květák, petržel, citronovou šťávu, olivový olej, sezamový olej a sůl. 

3. Plech vyložte pečícím papírem. Vezměte směs a pomocí lžíce vytvarujte malé placičky. Těsto může být vlhčí, nelekejte se.

4. Pečte, dokud placičky nezezlátnou (cca 30 minut). Servírovat můžete například s bylinkovým dipem.

Mějte všechny tipy a recepty na dosah ruky!

Stáhněte si naši kuchařku
plnou skvělých nápadů

Stáhnout