zpět na Recepty

Bezlepkový mini quiche bez laktózy

doba přípravy

45 minut

suroviny

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • ½ lžičky soli
  • ¾ lžičky kypřícího prášku
  • ¾ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 ½ pol. lžíce vody
  • 1 vejce
  • ½ nasekané červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 hrsti baby špenátu
  • ½ hrnku pokrájených sušených rajčat
  • ½ hrnku zelených oliv nakrájených nadrobno
  • 4 vejce
  • 2 pol. lžíce rostlinného mléka
  • droždí
Nakoupit suroviny online

Postup

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů a vyložte plech na muffiny silikonovými formičkami. Smíchejte mandlovou mouku, sůl a kypřící prášek.  Přidejte rozpuštěný kokosový olej, vodu a vejce.

2. Rukou vypracujte na vláčné a jemné těsto.

3. Pomocí těsta vytvořte v silikonových formičkách košíčky, které by měly mít okraje tlusté cca 0,5 cm. Spodky košíčků propíchejte párátkem a pečte v troubě přibližně 10 minut.

4.  Zatímco se těsto peče, v pánvi začněte opékat cibuli. Po pěti minutách přidejte česnek a chvíli restujte.

5. Poté přidejte špenát, ztlumte plamen a přimíchejte sušená rajčata a olivy.

6. V míse smíchejte vejce, droždí a mléko.

7. Upečené košíčky nejprve naplňte zeleninou a pak vaječnou směsí.

8. Vraťte zpět do trouby a pečte 30 minut nebo dokud nejsou vejce uvařená.

Mějte všechny tipy a recepty na dosah ruky!

Stáhněte si naši kuchařku
plnou skvělých nápadů

Stáhnout