zpět na Recepty

Cuketový chlebíček s ricottou

doba přípravy

1 hodina 15 minut

suroviny

  • 350 g čerstvé ricotty
  • ⅔ hrnku hnědého cukru
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • ¾ hrnku nastrouhané cukety
  • ½ hrnku nastrouhané mrkve
  • ½ hrnku pokrájených datlí
  • 1 hrnek hrnek hladké mouky
  • 1 ½ lžičky lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • ⅔ hrnku špaldové mouky
  • ½ lžičky skořice
  • 1 pol. lžíce dýňových semínek
Nakoupit suroviny online

Postup

1. Předehřejte troubu na 160 stupňů. Vyložte formu na chléb pečícím papírem. Smíchejte ricotta, cukr, máslo a vejce.

2. Poté přidejte cuketu, mrkev a datle. 

3. Za stálého míchání pomalu přisypte mouku, prášek do pečiva a sůl. 

4. Vylijte do formy a posypte dýňovými semínky.

5. Pečte cca 55 minut. Nechte vychladnout a servírujte, například s máslem. 

Mějte všechny tipy a recepty na dosah ruky!

Stáhněte si naši kuchařku
plnou skvělých nápadů

Stáhnout