Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Neskončete při grilování jen u masa a zeleniny. Zkuste třeba dezert v podobě grilovaného ananasu s limetkovým jogurtem!
TIP 2: Kromě BBQ omáčky jsou famózní i další dipy – co takhle čatní nebo tzaziki?
Kuřecí křídla ochutíme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Obojí jemně vetřeme do kůže masa a necháme odležet.
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na oleji.
K cibuli pak přidáme na menší kousky nakrájenou chilli papričku a drcený česnek. Krátce orestujeme.
Drcená rajčata rozmixujeme, přidáme na pánev a promícháme s česnekem, cibulí a chilli papričkou.
Omáčku dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, skořicí, pepřem a solí.
Vše pozvolna vaříme asi 20 minut, aby se chutě propojily.
Mezitím grilujeme kuřecí křídla a hotová je pak podáváme s omáčkou.
Věděli jste, že...?
Křupavá kůrčička je fajn, ale kuřecí křídla v těstíčku jsou vždycky vítanou změnou. Jeho základem můžou být vejce, mléko, mouka, přidat se dá gouda a celá řada bylinek či koření.
Nejste moc na těstíčko, ale jazýček máte naladěný na sladké? Pak určitě vyzkoušejte kuřecí křídla pečená v medové krustě.
Pokud chcete grilování dotáhnout k dokonalosti, připravte i lahodné nápoje, jako je domácí ledový čaj nebo citrusová sangria.