Recepty Hlavní jídla S masem Grilované karbanátky z krůtího masa s cuketou

Ingredience

400 g mletého krůtího masa
2 cibule
4 stroužky česneku
1 cuketa
1 vejce
1 lžíce worcestrové omáčky
tymián
strouhanka
4 bagety
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Máte rádi mleté maso? Vyzkoušejte také nahé burgery s hovězím masem a guacamole. Jako přílohu jsme pro vás připravili recept na čedarové hranolky!

TIP 2: Upečte si sladkou tečku. Mini cheesecaky jsou ideálním závěrem grilovačky. Jejich smetanová chuť příjemně pohladí naše smysly a díky akorátní velikosti se nebudete cítit těžce.

Postup přípravy

1

Namleté krůtí maso smíchejte s nadrobno nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem.

2

Přidejte cuketu nakrájenou na drobné kostičky, vejce, worcestrovou omáčku, tymián, sůl a pepř. Pokud je směs příliš řídká, můžete ji zahustit strouhankou.

3

Podle potřeby můžete směs zahustit strouhankou.

4

Vytvarujte placičky a grilujte je z obou stran zhruba 8 minut, dokud nebudou zlaté.

5

Podávejte s pečivem.

Věděli jste, že...?
Krůtí karbanátky můžete dochutit čerstvými bylinkami. Výborná je například nasekaná petrželka, nebo pro milovníky exotických chutí koriandr.

Karbanátky s cuketou jsou ideální variantou i pro děti. Maso není tučné a pokud má vaše dítko problémy s konzumací zeleniny, do karbanátků cuketu parádně zakamuflujete. Ve variantě pro děti akorát vynechte česnek.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3