Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Zaexperimentujte a připravte si famózního grilovaného pstruha s rajčaty, pomeranči a salsou z černého rybízu. Podávat ho můžete s bramborami. Tahle kombinace chutí si vás získá!
TIP 2: Ryby bychom měli mít v jídelníčku aspoň jednou týdně. S domácími rybími prsty hravě přesvědčíte i ty nejmenší.
Vymačkáme šťávu ze 3 citrónů.
Smícháme ji s hrubozrnnou solí, 8 lžícemi olivového oleje a nasekanou petrželí.
Pstruhy po obou stranách nařízneme a zvenku i zevnitř do nich vetřeme připravenou marinádu.
Poslední citrón nakrájíme na půlkolečka a pstruhy jimi vycpeme.
Grilujeme pstruhy 6 minut z jedné strany a pak 3–4 minuty z druhé. Dáváme pozor, aby se pstruh nepřichytil kůží na gril a nebyl vysušený.
Věděli jste, že...?
Pro intenzivnější chuť marinády nedávejte pstruha na gril hned, ale nechte ho hodinu odpočinout v ledničce zabaleného v alobalu.
Pstruha s citrónovou marinádou podávejte s čerstvým chlebem a hlávkovým salátem.
Pstruh na grilu vám určitě zachutná i s máslem a kmínem nebo bylinkami, jako je kopr či tymián.