Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaný pstruh s citronovou marinádou

Ingredience

4 pstruzi
4 citrony
1 svazek čerstvé petrželky
olivový olej
sůl

Popis

TIP 1: Zaexperimentujte a připravte si famózního grilovaného pstruha s rajčaty, pomeranči a salsou z černého rybízu. Podávat ho můžete s bramborami. Tahle kombinace chutí si vás získá!  

TIP 2: Ryby bychom měli mít v jídelníčku aspoň jednou týdně. S domácími rybími prsty hravě přesvědčíte i ty nejmenší.  

Postup přípravy

1

Vymačkáme šťávu ze 3 citrónů.

2

Smícháme ji s hrubozrnnou solí, 8 lžícemi olivového oleje a nasekanou petrželí.

3

Pstruhy po obou stranách nařízneme a zvenku i zevnitř do nich vetřeme připravenou marinádu.

4

Poslední citrón nakrájíme na půlkolečka a pstruhy jimi vycpeme.

5

Grilujeme pstruhy 6 minut z jedné strany a pak 3–4 minuty z druhé. Dáváme pozor, aby se pstruh nepřichytil kůží na gril a nebyl vysušený.

Věděli jste, že...?
Pro intenzivnější chuť marinády nedávejte pstruha na gril hned, ale nechte ho hodinu odpočinout v ledničce zabaleného v alobalu.

Pstruha s citrónovou marinádou podávejte s čerstvým chlebem a hlávkovým salátem. 

Pstruh na grilu vám určitě zachutná i s máslem a kmínem nebo bylinkami, jako je kopr či tymián.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3