Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Inspirujte se našimi melounovými kostkami v čokoládě nebo zkuste Sářinu neodolatelnou melounovou pizzu.
Pokud máte rádi melounové recepty a upřednostňujete jejich sladší verzi, doporučujeme Vám melounovou zmrzlinu. Pro ty, kteří tíhnou spíše k masu s melounem, máme melounový salát s prosciuttem.
U dětí jsou oblíbené recepty především s červeným melounem, ale známé jsou i alternativy – s melounem žlutým či oranžovým. Na světě existuje více než 1000 odrůd, pro běžnou spotřebu se však pěstuje jen okolo 50 druhů. A ano, jak už asi dobře víte, meloun je zelenina, ne ovoce. Věděli jste však, že ve 100 g melounu je jen 30 kalorií, a proto je po obědě lepší než zákusek? A nejen to! Nejtěžší meloun vážil více než 158 kilogramů. Melouny jsou zajímavá zelenina. Znáte je opravdu dobře?
Červený a žlutý meloun očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky.
Lístky bazalky omyjeme a osušíme.
Červenou cibuli očistíme, překrojíme na polovinu a poté na třetinky tak, aby se jednotlivé vrstvy daly navléct na špejli.
Fetu nakrájíme na stejně velké kousky jako meloun.
Okurku důkladně omyjeme, rozkrojíme na polovinu a poté na půlměsíčky.
Vše střídavě napichujeme na špejle a dozdobíme balsamikem.
Podáváme vychlazené jako lehký letní salát na špejli.