Recepty Předkrmy Teplé Špaldoví pizza šneci

Ingredience

Těsto:
300 g hladké špaldové mouky
3 lžíce olivového oleje
150 ml mléka
¼ lžičky krystalového cukru
1 lžička soli
½ kostky čerstvého droždí
Náplň:
200 g vepřové šunky (kvalitní)
200 g eidamu
100 g zelených oliv
100 g kukuřice
400 ml rajčatové omáčky
3 stroužky česneku
olivový olej
provensálské koření
1 vejce (na potření)

Popis

Náš tip:
Preferujete vegetariánskou verzi pizzy? Zkuste česnekový pizza chleba, je chutný a křupavý.  

Pokud si chcete opravdu dopřát a odměnit se za náročný týden, upečte si pizzu z nekynutého těsta se salámem, olivami a chilli papričkami. Určitě vám zvedne náladu.  

Chcete-li si pochutnat na pravé italské pizze se vším všudy, máme pro vás recept na domácí těsto na pizzu, za které by se nestyděli ani praví Italové.  

Stále více lidí však před domácí pizzou dává přednost restauracím nebo oblíbenému rozvozu. Víte, kam s obalem od pizzy poté, co si na objednané lahůdce pochutnáte?

Postup přípravy

1

Suroviny na těsto důkladně smícháme. Vytvarujeme bochník, který necháme odpočívat a kynout aspoň 15 až 20 minut.

2

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

3

Olivový olej smícháme v misce s prolisovaným česnekem.

4

Po uplynutí času vykynuté těsto rozválíme na tloušťku cca 5 mm, potřeme ho česnekem s olejem a následně rajčatovou omáčkou.

5

Na omáčku navrstvíme plátky šunky a sýra, přidáme olivy a kukuřici.

6

Nakonec posypeme provensálským kořením a těsto srolujeme.

7

Rolku nakrájíme na kolečka a ta položíme na plech vyložený pečicím papírem.

8

Pizza šneky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby.

9

Pečeme na 180 stupňů 15 až 20 minut, dokud nejsou zlataví.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3