Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová panenka na grilu s pikantní marinádou

Ingredience

1 kg vepřové panenky
100 ml extra panenského olivového oleje
2 šalotky
4 stroužky česneku
300 ml černého piva
celý kmín
tymián
3 lžíce worcestrové omáčky
1 limetka
1 lžíce plnotučné hořčice
200 g parmské šunky
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Chcete vyzkoušet netradiční chutě? Pusťte se do přípravy tandoori kuřecích kousků na grilu a nechte se zlákat vůní a chutí Dálného východu.

TIP 2: Pokud váháte nad přílohou k vepřové panence, zkuste pečené pikantní batáty. Jejich sladko-pálivá chuť se se šťavnatou panenkou báječně doplňuje.

Postup přípravy

1

Na trošce oleje orestujte nasekanou šalotku a česnek. K této směsi poté přidejte olivový olej, tymián, černé pivo a kmín.

2

Dále přilijte worcestrovou omáčku, šťávu z limetky, hořčici, pepř a sůl a směs důkladně promíchejte.

3

Vepřovou panenku potřete marinádou a nechte ji alespoň 2 hodiny odležet.

4

Na závěr maso obalte v parmské šunce a ze všech stran ho grilujte dozlatova zhruba 10 minut.

Věděli jste, že...?
Panenka na grilu je také velmi oblíbenou přísadou receptů na salát. Oproti jiným částem vepřového masa totiž není tučná, ale libová a díky marinádě i šťavnatá.

Aby se vám vepřová panenka na grilu nepřichytávala, potřete mřížku kouskem sádla nebo olejem a vyhněte se grilování masa nad přímým ohněm.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept