Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Chcete vyzkoušet netradiční chutě? Pusťte se do přípravy tandoori kuřecích kousků na grilu a nechte se zlákat vůní a chutí Dálného východu.
TIP 2: Pokud váháte nad přílohou k vepřové panence, zkuste pečené pikantní batáty. Jejich sladko-pálivá chuť se se šťavnatou panenkou báječně doplňuje.
Na trošce oleje orestujte nasekanou šalotku a česnek. K této směsi poté přidejte olivový olej, tymián, černé pivo a kmín.
Dále přilijte worcestrovou omáčku, šťávu z limetky, hořčici, pepř a sůl a směs důkladně promíchejte.
Vepřovou panenku potřete marinádou a nechte ji alespoň 2 hodiny odležet.
Na závěr maso obalte v parmské šunce a ze všech stran ho grilujte dozlatova zhruba 10 minut.
Věděli jste, že...?
Panenka na grilu je také velmi oblíbenou přísadou receptů na salát. Oproti jiným částem vepřového masa totiž není tučná, ale libová a díky marinádě i šťavnatá.
Aby se vám vepřová panenka na grilu nepřichytávala, potřete mřížku kouskem sádla nebo olejem a vyhněte se grilování masa nad přímým ohněm.