400 g čerstvých lesních hub
½ dcl hroznového vína (suché, bílé)
200 ml smetany (33%)
šalotka
máslo
olivový olej
kmín
tymián
rozmarýn
sůl
pepř
čerstvě vymačkaná citrónová šťáva (na dochucení)
500 g panenka (vepřová)
Vepřovou panenku odblaníme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, Zprudka ji ze všech stran zatáhneme na pánvi, přidáme oříšek másla a větvičku rozmarýnu. Panenku spolu s rozpuštěným máslem a rozmarýnem přendáme do pekáčku a pečeme podle průměru panenky asi 8 - 10 minut na 170°C. Po dopečení panenku zabalíme do alobalu a necháme ji ještě 10 - 15 minut odpočívat, aby v ní po rozkrojení zůstala šťáva.
Na pánvi po vepřové panence zpěníme cibulku. Přidáme tymián, drcený kmín a nakrájené houby. Zalijeme vínem a necháme z něj vyvařit alkohol. Přilijeme smetanu a necháme omáčku zredukovat do správné konzistence. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou štávou.
Panenku nakrájíme, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme s pečenými bramborami.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.