Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Vyzkoušejte indickou kuchyni u sebe doma. Je to snadné! Tandoori kuřecí kousky na grilu máte hotové za 20 minut a jejich orientální chuť si zamilujete.
TIP 2: Upečte lehký dezert, který vás během letních dnů příjemně osvěží. Mandarinkový koláč zvládne připravit každý.
Začněte přípravou marinády. V misce smíchejte olej s limetkovou šťávou, přidejte oregano a najemno nakrájený rozmarýn s tymiánem. Směs dobře promíchejte.
Vepřovou pečeni omyjte, osušte, lehce osolte a opepřete a naložte ji alespoň na dvě hodiny do připravené marinády.
Než se pustíte do grilování, nachystejte salát. Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a přidejte k propláchnutému špenátu. Salát zalijte vymačkanou šťávou z jednoho citronu a dochuťte bazalkou, oreganem, olivovým olejem, solí a promíchejte.
Naložené maso lehce otřete od marinády a grilujte z každé strany zhruba 4 minuty.
Věděli jste, že...?
Vepřové plátky můžete po ugrilování použít i přímo jako součást salátu. Stačí je nakrájet na kousky a promíchat spolu se zeleninou. Tuto variantu ocení především děti, pro které bude jezení rázem snazší.
K tomuto receptu na vepřovou pečeni na grilu se báječně hodí jogurtová zálivka. Stačí smíchat 150 g bílého jogurtu s prolisovaným česnekem, jednou lžící majonézy a přidat sůl a pepř.