Recepty Hlavní jídla S masem Grilované vepřové plátky v bylinkové marinádě se salátem z čerstvého špenátu

Ingredience

4 plátky vepřové pečeně (bez kosti)
sůl
mletý černý pepř
Bylinková marináda
10 lžic olivového oleje
2 lžičky sušeného oregana
1 limetka
1 lžička čerstvého rozmarýnu
1 lžička čerstvého tymiánu
Špenátový salát
100 g cherry rajčat
100 g žlutých cherry rajčat
100 g čerstvých špenátových listů
1 citron
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky sušené bazalky
½ lžičky sušeného oregana
sůl

Popis

TIP 1: Vyzkoušejte indickou kuchyni u sebe doma. Je to snadné! Tandoori kuřecí kousky na grilu máte hotové za 20 minut a jejich orientální chuť si zamilujete.

TIP 2: Upečte lehký dezert, který vás během letních dnů příjemně osvěží. Mandarinkový koláč zvládne připravit každý. 

Postup přípravy

1

Začněte přípravou marinády. V misce smíchejte olej s limetkovou šťávou, přidejte oregano a najemno nakrájený rozmarýn s tymiánem. Směs dobře promíchejte.

2

Vepřovou pečeni omyjte, osušte, lehce osolte a opepřete a naložte ji alespoň na dvě hodiny do připravené marinády.

3

Než se pustíte do grilování, nachystejte salát. Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a přidejte k propláchnutému špenátu. Salát zalijte vymačkanou šťávou z jednoho citronu a dochuťte bazalkou, oreganem, olivovým olejem, solí a promíchejte.

4

Naložené maso lehce otřete od marinády a grilujte z každé strany zhruba 4 minuty.

Věděli jste, že...?
Vepřové plátky můžete po ugrilování použít i přímo jako součást salátu. Stačí je nakrájet na kousky a promíchat spolu se zeleninou. Tuto variantu ocení především děti, pro které bude jezení rázem snazší.

K tomuto receptu na vepřovou pečeni na grilu se báječně hodí jogurtová zálivka. Stačí smíchat 150 g bílého jogurtu s prolisovaným česnekem, jednou lžící majonézy a přidat sůl a pepř.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3