Recepty Hlavní jídla S masem Grilované vepřové plátky v bylinkové marinádě se salátem z čerstvého špenátu
Ingredience
4 plátky vepřové pečeně bez kosti
sůl
pepř
Bylinková marináda
10 lžic olivového oleje
2 lžičky sušeného oregana
2 lžičky limetkové šťávy
1 lžička čerstvého rozmarýnu
1 lžička čerstvého tymiánu
Špenátový salát
100 g červených cherry rajčat
100 g žlutých cherry rajčat
100 g listového špenátu
1 citron
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky sušené bazalky
½ lžičky sušeného oregana
sůl
Popis

TIP 1: K vepřovému masu podávejte americké brambory. Můžete je připravit na grilu nebo v troubě.

TIP 2: Maso před grilováním vyndejte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu.

TIP 3: Před vložením na mřížku maso vždy osušte od marinády, aby se lépe zatáhlo. V průběhu grilování jej již bez obav marinádou znovu potírejte.

Postup přípravy
1
Smícháme olivový olej s limetkovou šťávou, přidáme oregano, na jemno nakrájený rozmarýn a tymián.
2
Do marinády naložíme omyté a osušené maso, které jsme si opepřili a lehce osolili. Maso necháme minimálně 2 hodiny marinovat, ještě lépe však bude chutnat naložené přes noc.
3
Těsně před grilováním masa začneme s přípravou špenátového salátu. Červená i žlutá rajčátka mu dodají svěží chuť i pěknou barvu. Rajčata opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme a vložíme do větší mísy.
4
Špenát zbavíme stonků, opláchneme ho vodou a necháme okapat. Listy špenátu přidáme k rajčátkům a vše zalijeme vymačkanou šťávou z jednoho citronu.
5
Salát ochutíme bazalkou, oreganem, olivovým olejem a solí, pečlivě promícháme a přichystáme na talíře.
6
Naložené vepřové maso otřeme od marinády a grilujeme z každé strany asi 4 minuty. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou. Hotové vepřové plátky podáváme se špenátovým salátem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4