Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Černou čočku uvaříme dle návodu na obalu a odložíme stranou.
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme očištěnou a na plátky nastrouhanou mrkev a restujeme ještě dalších cca 5 minut.
Okořeníme zázvorem, kari, osolíme a nakonec vmícháme uvařenou čočku. Podáváme s volským okem.
Pochutnali jste si? Inspirujte se dalšími recepty na čočku nejen beluga – zapečená červená čočka se špenátem a rajčaty nebo červená čočka na kyselo s grilovanými Šmakoun párky.
Věděli jste, že…
Kaviár mezi čočkami?
To je černá čočka beluga. Tato luštěnina pochází ze Severní Ameriky. Obecně je čočka velice zdravá, nekonzumuje se ale v takové míře, protože nadýmá. To ale neplatí pro čočku beluga. Navíc se nemusí předem namáčet. Stačí jí zalít studenou vodou a máte vystaráno. Oříšková chuť pak dodává pokrmu svou nezaměnitelnost. Nejčastěji se konzumuje samostatně (salát) nebo jako příloha k hlavnímu jídlu.