Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Kořeněná černá čočka s mrkví

Ingredience

200 g černé čočky
2 mrkve
1 cibule
máslo
½ lžičky kari
vejce
sůl

Postup přípravy

1

Černou čočku uvaříme dle návodu na obalu a odložíme stranou.

2

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme očištěnou a na plátky nastrouhanou mrkev a restujeme ještě dalších cca 5 minut.

3

Okořeníme zázvorem, kari, osolíme a nakonec vmícháme uvařenou čočku. Podáváme s volským okem.

Pochutnali jste si? Inspirujte se dalšími recepty na čočku nejen beluga – zapečená červená čočka se špenátem a rajčaty nebo červená čočka na kyselo s grilovanými Šmakoun párky.

Věděli jste, že…
Kaviár mezi čočkami?

To je černá čočka beluga. Tato luštěnina pochází ze Severní Ameriky. Obecně je čočka velice zdravá, nekonzumuje se ale v takové míře, protože nadýmá. To ale neplatí pro čočku beluga. Navíc se nemusí předem namáčet. Stačí jí zalít studenou vodou a máte vystaráno. Oříšková chuť pak dodává pokrmu svou nezaměnitelnost. Nejčastěji se konzumuje samostatně (salát) nebo jako příloha k hlavnímu jídlu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3