Recepty Předkrmy Studené Crumble z mraženého ovoce s ořechy a sezamem

Ingredience

Ovocná směs
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce medu
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžičky mleté skořice
75 g sušeného banánu
75 g sušených tropických ovocí
200 g jahod (mražených)
200 g mražených malin
Drobenka:
100 g lískových ořechů (sekaných)
100 g ovesných vloček
50 g sezamu
50 g másla
100 g třtinového cukru

Popis

Náš tip:
Pokud máte doma čerstvé mango, neváhejte ho použít. Nakrájejte ho na malé kostky a přidejte k ovocné směsi smíchané s cukrem, skořicí a škrobem. Čerstvé mango je po upečení sladké a šťavnaté zároveň.

Ovocné dobroty
Pokud děláte každé ráno svým dětem snídani a svačinu, určitě víte, že nejsložitější částí celého procesu je vymyslet, co přichystat, aby to bylo chutné a podle možností také zdravé. Kaše, müsli, lívance nebo domácí pomazánky – zkuste našich 12 nápadů na zdravé snídaně

Exotické ovoce k snídani vám připomene letní dovolenou. Mango můžete použít nejen do crumble, ale také do smoothie!  

A nejen exotické sušené ovoce, ale i sušená jablka jsou vhodná do crumble. Výborná je verze s čerstvými jablky v kombinaci se sušenými a spoustou voňavé skořice. 

Ovoce je zdravé. Šťávy z něho jsou spolehlivou prevencí proti nemocím. Víte ale, jak dlouho vydrží čerstvé, abyste ho mohli využít do své verze crumble nebo jiného ovocného pokrmu?

Postup přípravy

1

Mražené ovoce necháme mírně roztát.

2

Sušené ovoce zalijeme vroucí vodou a necháme odstát. O pár minut později vodu vylijeme.

3

Mražené a sušené exotické ovoce smícháme s cukrem, skořicí a škrobem.

4

Připravíme si zapékací misku a vymažeme ji pořádně máslem.

5

Těsto na drobenku si připravíme důkladným smícháním všech surovin, tak abychom ručně vytvořili drobenku.

6

Ovoce smícháme s cukrem, nasypeme do vymazané misky, posypeme drobenkou a dáme péct do trouby asi na 25–30 minut na 180 stupňů, dokud se drobenka nezbarví dozlatova.

7

Podáváme teplé přímo ze zapékací misky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3