Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí guláš na víně

Ingredience

500 g hovězí kližky
5 dcl červeného vína (suchého)
1 feferonka
4 stroužky česneku
1 l hovězího bujónu
5 cibulí
hladká mouka
mletá paprika
majoránka
celý kmín
sůl
mletý černý pepř
vepřové sádlo

Postup přípravy

1

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli dáme smažit.

2

Smažíme ji tak dlouho, dokud nebude lehce nahnědlá. Díky tomu dostane guláš tmavší barvu.

3

K cibuli přidáme nakrájené maso a osmažíme. Jakmile je maso osmažené, přidáme papriku, kmín, pepř a sůl.

4

Zamícháme a podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem. Necháme povařit.

5

Přidáme nakrájenou feferonku a majoránku. Guláš necháme vařit, dokud není maso měkké. Podle potřeby dolíváme vývar.

6

Hladkou mouku smícháme s trochou vody a jakmile je maso hotové, guláš zahustíme. Přidáme lisovaný česnek a sůl podle chuti. Podáváme s čerstvým chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3