Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Do menší zapékací mísy dáme oloupané stroužky česneku, pokapeme je olivovým olejem a posypeme trochou soli. Pečeme 15–20 minut dozlatova a doměkka. Po upečení necháme česnek trochu vychladnout.
Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Na mírném ohni je v osolené vodě uvaříme doměkka. Po uvaření brambory scedíme a vrátíme do hrnce.
Přidáme k nim opečené stroužky česneku, zeleninový vývar, sójovou smetanu, lahůdkové droždí, mletou sušenou cibuli a sušený tymián. Dochutíme pepřem a zbytkem soli a rozmixujeme na hladký krém. Přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Odstavíme.
Připravíme si houby. Očistíme je a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi si rozpálíme olivový olej, přidáme houby, tymián, sůl a mletý pepř. Restujeme asi 10–15 minut, dokud se nevypaří voda. Podlijeme bílým vínem a dozlatova restujeme zhruba 5 minut.
Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme dýňovým olejem, přidáme orestované houby a posypeme čerstvým tymiánem. Podáváme teplé.